Greatest Kılavuzu Yangın Merdiveni Kapısı için

Wiki Article

Bu sınıflandırma, yangın baplarının ne derece süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A sınıfı bir yangın kapısı genellikle 60 dakika, B dershaneı bir yangın bapsı ise 30 zaman boyunca yangına karşı peklik gösterebilir. Yangın kapısı seçerken, bu peklik sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Merdivenin vâsiliği 80 cm’den azca olmamalıdır. şayet az olursa bu tür merdivenlerde yalnızca bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni aralıksız bir şekilde olması gerekmektedir.

Acil çıkış kapıları, yangın esnasında yangının yayılmasını önleyen ve insanoğluın güvenli bir şekilde tahliyesini sağlayan hayati öneme ehil bir yapı elemanıdır.

Yangın vakalarında insanların binaları sağlıklı şekilde vazgeçme etmelerini sağlayan Yangın Çıkış Kapısı kullanılacağı örgüya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Yangın çıkış kapısı, kapatılmaması gereken ve yangına dayanıklı olması çok elan gerekli olmayan bir dış bapdır.

Yangın vakalarında insanoğluın binaları esenlıklı şekilde vazgeçme etmelerini sağlayıcı Yangın Çıkış Kapısı kullanılacağı kuruluşya özel olarak farklı modellerde yangın kapısı üretilmektedir.

Yangın ve evgin hatır anlarında çıkış kolu olarak kullanılan Yangın Bapsı aksesuarı Yangın Bapsı Kolu olarak adlandırılır. ürkü Bar olarak da dışa vurum edilen bu cenah temelı modellerde düzgülü kapı koluna mümasil. 

Açıldıktan sonra kapanması da kendiliğinden olarak gerçekleşen bu tür kapıların en şanlı yararı duman sızdırmaması ve belli başlı derecede ısıevet denli dayanabilmesidir.

Sertifikasız yangın kapıları da iyi maliyetli seçenekler olarak tercih edilebilir. "Ucuz yangın yangın kapısı bapsı" ifadesi, sertifikasız yangın bapları derunin kullanılan bir tabirdir ve bu kapılar ekonomik bir alternatif sunar.

Yangın emniyetliği gerektiren herhangi bir alanda kullanılabilecekleri kadar, yangın merdiveni, yangın boşaltma koridorları, yangın Yangın Kapısı odası üzere yangın riskinin daha faziletli evetğu alanlarda da yeğleme edilir.

Bu nedenle, sertifikalı yangın kapıları daha güvenlidir ve bu da fiyatlarını zaitrabilmektedir.

Yangın merdiveni kapılarında çkızılışan bir itme çubuğu bulunmalıdır. Yangın kapısında conta, boşluk ve menteşeler kontrolör edilmelidir.

Özellikle santimantal ve kıymettar materyallerin başüstüneğu odaların kapılarının mutlak yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.

Yangın gibi acil durumlarda dâhilen yavaş bir dokunuşla açılabilen Yangın Kapısı Kilidi normal durumlarda kapının açılmasını önleyici nitelikte üretilmektedir. Yangın merdivenlerine ulaşıma müşkül olmayan bu kilitler sadece yangının aksi etkilerini dâhileriye hapseder.

Report this wiki page